Zagrebački holding odbio plaćati dostavu pošiljki 5 milijuna kuna manje

Autor: D.G.

Tvrtka Lider express na natječaju krajem prošle godine ponudila je 20 milijuna kuna za dvogodišnju dostavu pošiljki, a City express, koji je i dosad obavljao taj posao za Holding, ponudio je 25 milijuna kuna za svoje usluge i pobijedio na natječaju.

Zagrebački holding izabrao je pet milijuna kuna skuplju dostavu poštanskih usluga od najjeftinije koja je ponuđena na javnom natječaju, piše Večernji list.

Tvrtka Lider express na natječaju krajem prošle godine ponudila je 20 milijuna kuna za dvogodišnju dostavu pošiljki, a City express, koji je i dosad obavljao taj posao za Holding, ponudio je 25 milijuna kuna za svoje usluge.

Iz Lider express poručuju da su se žalili Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave jer ih je Holding diskvalificirao objašnjenjem da priložena potvrda nije odgovarajuća, iako ju je izdala Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije.

Hrvatska pošta koja se također javila na natječaj, također je diskvalificirana jer nije dostavila istu potvrdu HAKOM-a ni punomoć osobi koja bi je zastupala.

S obzirom na to da je HP dobio posao za univerzalne poštanske usluge, u Lider expressu nagađaju da su te dvije tvrtke podijelile posao ne očekujući da će se još netko javiti na natječaj jer prije nisu imali konkurenciju, piše Večernjak.

Šef javne nabave Holdinga Ivica Pranjić objasnio je diskvalifikaciju Lider expressa.

– Iz priložene potvrde nije razvidno koje ostale poštanske usluge ponuditelj ima pravo obavljati niti se iz nje može iščitati da ponuditelj ima pravo obavljanja svih ostalih poštanskih usluga – piše u odgovoru.




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.