Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

‘MORALI SMO TO UČINITI’! Tomašević gaca u neobranom grožđu, morao se pravdati pred ljudima: ‘Više od godinu dana niti jedna usluga nije poskupjela’

Autor: Dnevno.hr

Zagrebački Holding u ponedjeljak je najavio veće cijene vode i parkinga u garažama u centru grada. Gradonačelnik se osvrnuo na poskupljenja, rekavši da nije poskupila niti jedna usluga otkako su na vlasti. Tomašević ističe kako se ista situacija više ne može rješavati uštedama, poskupljenja su nužna.

,,Kroz različite procese napravljene su dodatne uštede. Više od godinu dana niti jedna komunalna usluga nije poskupila, i unatoč situaciji i unatoč inflaciji nije bilo poskupljenja.”

Garaže u centru grada bit će skuplje za 5 posto, što znači da će cijena biti 12 kn po satu, kao i parking nad zemljom.

Voda se diže za 20 posto

Poskupljenje vode iznosit će 20 posto, ali će trećina ići u investicije.  U vodoopskrbu i odvodnju bit će uloženo dvije milijarde kuna. Istaknuo je kako EU fondovi financiraju 30 posto, ali ostatak financiramo sami, zbog tog su poskupljenja.

Dio od navedene dvije milijarde kuna ići će u proširenje vodovodne mreže, kako bi se građani mogli spojiti na gradsku kanalizaciju. Gradonačelnik je svjestan da će rekonstruiranje vodoopskrbe trajati desetljećima, ali smatra da netko to mora početi raditi.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.