Članovi grupe LET3, En face i Laufer okupljeni u Blagdan bandu slave 20. godišnjicu

Autor: M.P.Š.

Blagdan band ovog četvrtka u klubu Hard Place koncertom slavi 20 godina banda. Band je prvu svirku baš na taj datum 12.4. imao davne 1992. godine u legendarnom riječkom klubu Palach, a od onda su u postavi Prlja (Let 3), Vava (Laufer) i Jegi (En Face).

Prvi bubnjar Boris Reinić Reina (ex En Face, Let3) se otada posvetio liječničkom pozivu, a gitarist Siniša Jakopović je odselio iz Rijeke pa je na njegovo mjesto došao pravnik Želimir Gržančić (ex Brain Damage), s kojim i snimamo jedini album do sada, Palach’s Not Dead!, a nakon njegova postdiplomskog u New Orleansu, u postavi je od 1997 najmlađi član Miro (En Face) dok je novi bubnjar Alen Tibljaš (Laufer) u postavi od 1993. To je kratka povijest jedinog riječkog BEST OF BANDA.

Blagdan Band je svojevrsni super-band sastavljen od najboljih riječkih muzičara koji se zbog svojih obaveza u matičnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruže izvanrednu svirku i sjajnu zabavu, što im nije ni teško budući da to prvenstveno rade za vlastiti gušt.

Blagdan Band izvodi velike hitove svojih uzora, no za njih se ne može reći da su tipičan cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven način i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može čuti Iggi Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajči (Hajde da ludujemo i slične vesele session zafrkancije.

Kako od snimljenog materijala iza sebe imaju samo album ‘Palach is Not Dead’ snimljen uživo sredinom ’90-ih u riječkom klubu Palach tako je jedna od rijetkih prilika da ih čujete uživo u Hard Place-u ovog četvrtka od 20 sati. Upad je 30 kuna, a za članove Dobrog duha rock n’rolla 15 kuna.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.