Foto: Pixabay / ilustracija

Isus je u ovim trenucima uvijek molio i poslao svima važnu poruku

Autor: M.B.

Isusov život na zemlji trebao je biti primjer koji bismo trebali oponašati. To posebno vrijedi za njegov život molitve. Katekizam Katoličke Crkve naglašava kako je molio prije svakog važnijeg događaja u svom životu odnosno odlučujućih trenutaka svoga poslanja:

“Isus moli prije odlučujućih trenutaka svojega poslanja: prije no što će Otac posvjedočiti za njega prigodom Krštenja i Preobraženja, te prije no što će mukom ispuniti naum Očeve ljubavi. Moli također prije odlučnih trenutaka pri poslanju svojih apostola: prije izbora i poziva Dvanaestorice, prije no što ga Petar prizna ‘Kristom – Pomazanikom Božjim’, napokon moli da u kušnji vjera apostolskog prvaka ne malakše. Isusova molitva prije spasenjskih događaja, koje Otac traži da ih on ispuni, jest smjerno i puno povjerenja predanje njegove ljudske volje Očevoj volji punoj ljubavi. (KKC 2600).”

Izazvani smo na sličan način moliti prije odlučujućih trenutaka našeg života. Trebali bismo moliti prije nego što se posvetimo vlastitom pozivu, bilo da se radi o braku, svećeništvu ili posvećenom životu, ali i prije svih drugih važnih odluka koje dolaze nakon toga. Moglo bi biti koji posao prihvatiti, koliko vas Bog poziva da imate djece ili gdje živjeti. Iznad svega, Isus nam pokazuje da trebamo moliti prije nego što krenemo na vlastito životno putovanje, piše Vjera.hr.

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX/ilustracija

Isus u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori

Podsjetimo i na to da četvrtkom, posebno tijekom korizme, upućujemo molitvu Isusu u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori, koja je dana je sv. Margariti Alacoque baš kao i objava o Presvetom Srcu Isusovom. Onima koji mole ovu molitvu, Isus obećava:

1. oproštenje grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima onima koji će s ljubavlju bar jednom na dan na trenutak sjetiti se mojega smrtnog straha u Getsemaniju; 2. savršeno i trajno kajanje onima koji dadu čitati Misu na čast mojih muka, dovoljno je samo jednu Misu u životu; 3. uspjeh u duhovnim potrebama onima koji će širiti ovu pobožnost prema mojem smrtnom strahu u Getsemaniju.

Onima koji promiču ovu pobožnost i šire je, Isus obećava: 1. potpunu i konačnu pobjedu u najtežim napastima kojima su izloženi; 2. izravno spašavati duše iz čistilišta; 3. veliko rasvjetljenje i snagu da ispune moju volju.

Molitva

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi da svladaš tvrdoću našega srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojem srcu da se često, ali barem jednom na dan, spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskom vrtu, žaleći te i, koliko je to moguće, sjedinjujući se s Tobom! O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!
‘Iz gomile u Međugorju progovorio mu demon i rekao…’ Molila je krunicu svaki dan i njen muž se obratio na čudesan način

O blagoslovljeni Isuse, za tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložna! O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorčih duševnih tjeskoba, rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno zadržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!
 

 

 

 

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.