Foto: Pixabay

Isus dao šest obećanja onima koji mole ovu molitvu četvrtkom, osobito u vrijeme korizme

Autor: M.B.

Četvrtkom, posebno tijekom korizme, upućujemo molitvu Isusu u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori, koja je dana je sv. Margariti Alacoque baš kao i objava o Presvetom Srcu Isusovom, piše Vjera.hr.

Onima koji mole ovu molitvu, Isus obećava: 1. oproštenje grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima onima koji će s ljubavlju bar jednom na dan na trenutak sjetiti se mojega smrtnog straha u Getsemaniju; 2. savršeno i trajno kajanje onima koji dadu čitati Misu na čast mojih muka, dovoljno je samo jednu Misu u životu; 3. uspjeh u duhovnim potrebama onima koji će širiti ovu pobožnost prema mojem smrtnom strahu u Getsemaniju.

Onima koji promiču ovu pobožnost i šire je, Isus obećava: 1. potpunu i konačnu pobjedu u najtežim napastima kojima su izloženi; 2. izravno spašavati duše iz čistilišta; 3. veliko rasvjetljenje i snagu da ispune moju volju.

foto: pixabay

Molitva

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi da svladaš tvrdoću našega srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojem srcu da se često, ali barem jednom na dan, spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskom vrtu, žaleći te i, koliko je to moguće, sjedinjujući se s Tobom! O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

Što je Padre Pio rekao poznatom egzorcistu? Nisu ga brinule katastrofe ni epidemije, nego ovo, puno strašnije

O blagoslovljeni Isuse, za tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložna! O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorčih duševnih tjeskoba, rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno zadržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!
Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.