Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zekanović u Saboru zapalio lampaš za Slobodana Praljka

Autor: Dnevno.hr

Na današnji dan 2017. godine bilo je zakazano izricanje drugostupanjske presude hercegovačkoj šestorci, vojnim i civilnim liderima tzv. Herceg-Bosne, a među šestoricom optuženih bio je i general Slobodan Praljak, koji je neko vrijeme bio načelnik Glavnog stožera HVO-a, te je obnašao visoke dužnosti u Ministarstvu obrane Hrvatske.

Haški sud je potvrdio je prvostupanjsku presudu Praljku.

Nakon što je presuda izrečena, Praljak je rekao:

“Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu”, zatim je podigao bočicu otrova koju je ispio. Nakon nekoliko sati, u bolnici u Haagu, Slobodan Praljak je umro.

Foto: CROPIX

Zekanović zapalio lampaš za Praljka

Zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović danas je u Saboru zapalio lampaš ispred fotografije Praljka. Na Facebooku je objavio i fotografiju generala uz poruku: “Počivaj u miru.”

Foto: Facebook/Hrvoje Zekanović

U komentarima su ga neki kritizirali jer veliča ratnog zločinca, dok su mu drugi čestitali na gesti. Zekanović je u odgovoru jednom korisniku rekao da je proteklih godina bio jedini zastupnik koji je odavao počast Praljku.

Foto: Facebook/Hrvoje Zekanović




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.