Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Uvjerljivo najjadnija slika cijele izborne večeri: Glavni akteri su Kolakušić i Sinčić

Autor: Dnevno.hr

Fotograf Cropixa je u stožeru Mislava Kolakušića ulovio zanimljiv prizor. Kolakušić koji se, izgleda, oprašta od Bruxellesa, u društvu svoje supruge Lidije i Ivana Vilibora Sinčića reže tortu poput pobjednika.

No, realnost je ipak bio debakl. Prema trenutnim rezultatima izlaznih anketa čelnik stranke Pravo i pravda skupio je tek 2,8 posto glasova.

Taj rezultat nije mu dobro sjeo pa je reagirao je prilično burno.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

‘Hrvatska skreće prema debilizmu’

“Cijela EU skreće prema suverenizmu, a Hrvatska skreće prema debilizmu”, rekao je za RTL.

“U staroj Grčkoj su one koji su nezainteresirani za sudjelovanje u društvenom životu i politici nazivali idiotes, stari Grci bi na današnji dan više od 80 posto građana zvali idiotes”, rekao je pa na pitanje novinara pojasnio.

“Idiotes zovem one koji nisu izašli na izbore, to je pojam, provjerite na Wikipediji”, bio je uporan. Dodao je da će ići na predsjedničke izbore. Za neuspjeh je optužio Facebook i medije. Kako je rekao, Facebook im je smanjio doseg, a mediji su ih ignorirali.

Ovo je ključni razlog Kolakušićeva debakla na izborima: Znate li tko su ljudi s kojima surađuje?




“Ako ćete nam pružiti priliku da gostujemo u vašim emisijama, onda ćemo imati šansu. Facebook nam je u potpunosti ukinuo doseg. Objave koje je imalo nekoliko milijuna pogleda došle su do dosega od par stotina ljudi”, rekao je.

“Mogli smo doć do ljudi, sad nismo mogli doći do građana”, rekao je Kolakušić. Podsjetimo, izlazne ankete objavljene su u 19:00 sati nakon što su zatvorena birališta. Prema tim rezultatima, HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, Domovinski pokret i Možemo jedan mandat.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.