Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

Neslužbeno se doznalo zašto su uhićeni policajci

Autor: Dnevno.hr

U tijeku je akcija USKOK-a kod Siska.

Kako javljaju, uhićena su dva policajca. O svemu su se oglasili u kratkom priopćenju:

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX, Ilustracija

“Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, piše Uskok.

Oglasio se i MUP.

Autom naletio na dvojicu muškaraca s kojima se posvađao: Policija brzo reagirala




“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćio je MUP.

Nije bilo razloga za pucnjavu?

Kako neslužbeno doznaje RTL, policajci su povezani sa slučajem iz studenog u Mošćenici kada se vozač automobila oglušio, sudeći prema policijskom priopćenju, na njihove naredbe i krenuo prema njima.




“Policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe.

Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, priopćili su tada iz policije.

Uhićena su upravo dvojica policajaca koji su tada bili na intervenciji. Navodno nije bilo razloga za pucnjavu pa Uskok sada istražuje slučaj. Na ispitivanju su jer su navodno lažno prikazali policijsko izvješće.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.