Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

U Hrvatsku dolazi novo nevrijeme, DHMZ izdao upozorenja: Pogledajte što nam stiže

Autor: B. D.

DHMZ je podigao alarm za grmljavinsko nevrijeme za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju, a za zapadni dio Istre zbog jakih udara bure i žuti alarm. Žuti alarm signalizira potencijalno opasno vrijeme.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, javlja DHMZ.

“Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu. Mjestimice kiša, osobito na zapadu zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije, a lokalno su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C”, napisao je DHMZ u prognozi za ponedjeljak.

Prema snimkama sa stranice Vrijeme&Radar nevrijeme bi u Hrvatsku trebalo stići u kasnim noćnim satima.

Foto: Vrijeme Radar
Foto: Vrijeme Radar

Prognoza za sutra

Podsjetimo, dio Hrvatske u nedjelju je pogodilo jako nevrijeme. Slavonski Brod je u ranim poslijepodnevni satima zahvatila je grmljavina, a nakon nekog vremena počeli su padati led i kiša. Trajalo je to otprilike pet do deset minuta, a tamošnji stanovnici požalili su se kako im je uništeno cvijeće, ali i vrtovi.

Za sutra DHMZ je najavio promjenjivo vrijeme. “Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana češća sunčana razdoblja, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C”.

Stiže nova promjena vremena, izdana upozorenja za dijelove Hrvatske: ‘Budite na oprezu’







Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.