Niki Nobilo / CROPIX
Foto: Niki Nobilo / CROPIX, Zagreb

Stiže nova promjena vremena, izdana upozorenja za dijelove Hrvatske: ‘Budite na oprezu’

Autor: M.P.

Ovog tjedna i dalje će biti toplo, ali promjenjivo, uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, češću od utorka do petka, kad će na Jadranu biti juga, od srijede većinom jakog, a negdje i olujnog.

U Hrvatskoj je u ponedjeljak ujutro ponegdje moguća magla, tijekom dana će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu, a mjestimice je moguća kiša, posebno na zapadu te unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

Meteoalarmi zbog nevremena

Žuti meteoalarmi upaljeni su za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, javlja DHMZ.

Foto: DHMZ

I dalje promjenjivo

I u nastavku tjedna će na kopnu biti promjenjivo. Kiša i grmljavina u utorak su vjerojatnije u gorskom predjelu i unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu od srijede mjestimice jako i olujno jugo. Bit će više sunca nego u unutrašnjosti, no povremeno su mogući pljuskovi s grmljavinom.

Jako nevrijeme iznenadilo ovaj dio Hrvatske: Tuča i vjetar uništavali vrtove, evo što nas čeka







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.