Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Susret koji se dugo čekao: Pogledajte što su Plenković i Milanović izvodili pred kamerama

Autor: V.S

Predsjednik Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise zastupnika u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade RH.

Nakon susreta se doznalo kako je Plenković donio više od 76 potpisa, točnije njih 78.

Potpise su dali 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, te navodno Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Radi klima’

Razgovor između premijera i predsjednika bio je kurtoazan. Milanović je usputno komentirao da klima radi, a Plenković je šutio, ali je pri dolasku na Pantovčak, ugledavši medijske ekipe, rekao: ‘Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju‘.

Izjave novinarima nakon susreta nisu htjeli dati ni Plenković ni Milanović, već je glasnogovornik Vlade Marko Milić kratko odgovorio da su dobili mandat od predsjednika.

Kako je izgledao susret nepopravljivih rivala pogledajte u galeriji.

Plenković predao potpise Milanoviću i dobio mandat, jedna stvar ga iznenadila: ‘Ipak ste tu, dobro je’




Prva sjednica Sabora u četvrtak 16. svibnja

Podsjetimo, jučer je iz ureda predsjednika priopćeno da je sazvao prvu sjednicu sabora.

“Na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.




Prema Odluci Predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine u 11,00 sati u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu. Odluka o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja”, stoji u objavi Ureda.

 

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.