Foto: Ante Cizmic / CROPIX / Ilustracija

Širi se priča društvenim mrežama: Ovaj čovjek nagovara djecu da uđu u automobil

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Uznemireni roditelji dijele snimke muškarca koji pokušava namamiti djecu u svoj automobil u Pazinu i Trvižu. Na društvenim mrežama objavljen je video u kojem nepoznati muškarac, ispred škole u Pazinu, tvrdi da je vozač Ubera i nudi djeci prijevoz doma ili do škole, tvrdeći da je školski autobus otkazan.

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je da je zaprimljena jedna prijava te da istražuju okolnosti događaja kako bi identificirali muškarca i proveli razgovor s njim.

Još se ne zna identitet

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je strani državljanin, ali policija još nije uspjela utvrditi njegov identitet.

IZ LIDLA OTKRILI ŠTO SE POČELO KRASTI! Nenad je rekorder, uhvatili su ga 28 puta: Operirao je devet mjeseci

Policija apelira na građane da, ako primijete muškarca čije su fotografije i snimke podijeljene na društvenim mrežama, obavijeste policiju na broj 192 kako bi provjerili okolnosti. Također, roditelje pozivaju da razgovaraju s djecom i savjetuju im oprez u komunikaciji s nepoznatim osobama, te da ne prihvaćaju darove ili odlaze s njima bez znanja roditelja.

Izdvojili su i nekoliko savjeta roditeljima

1. Uputite svoju djecu da kritički promišljaju o ponašanju drugih osoba koje ih traže da nešto učine ili ne učine, ponekad se može raditi o lošim namjerama.




2. Objasnite svom djetetu da postoje dobre i loše tajne. Dobre tajne su uzbudljive i vesele ga, a zbog loših je tužan i zabrinut. Potaknite svoje dijete da vam povjeri i takve tajne, čak i ako mu je netko od odraslih ili starijih vršnjaka to zabranio.

3. Osnažite svoje dijete da se zna oduprijeti neprimjerenim nagovaranjima drugih ljudi, da im zna reći jasno NE i po potrebi glasno pozvati pomoć.

4. Njegujte osjećaj povjerenja sa svojim djetetom, potičite ga da vam kaže sve što ga muči, pa i ono čega se srami i što mu stvara neugodu.




 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.