Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX / Ilustracija

Potvrđena optužnica protiv bivšeg policijskog moćnika: Tražio da se izbrišu poruke

Autor: I.G.

Županijski sud u Zagrebu danas je potvrdio optužnicu protiv bivšeg šefa sisačke policije, Marijana Detelića, koji je uhićen u veljači ove godine. Detelića tereti se za trgovinu utjecajem s ciljem pogodovanja svom prijatelju, Ervinu Mehinoviću, šefu NK Segeste, izvještava N1.

Prema tvrdnjama Uskoka, Detelić je tražio da se izbrišu poruke koje su razmijenili s Mehinovićem, koji je bio predmet policijske istrage zbog pokušaja pronevjere. Uskok tvrdi da je Detelić molio da mu se vrati Mehinovićev mobitel, ali je njegov zahtjev odbijen.

Foto: Mate Piskor / CROPIX

Naredio brisanje poruka

Optužnica navodi da je Detelić potom naredio brisanje poruka iz WhatsAppa kako bi uklonio tragove komunikacije s Mehinovićem. Mehinović je zatim od načelnika PU sisačko-moslavačke zatražio ubrzanje rješavanja dokumenata za stranog igrača u NK Segesti. Također, tražio je od Detelića podatke o prekršaju u kojem je bilo uhvaćeno vozilo povezano s njegovom automobilskom kućom.

Uskok tvrdi da je Detelić poslao tražene podatke Mehinoviću. Kada je inspektor odbio nalog za brisanje poruka, Detelića je prijavio nadređenima. Cijeli slučaj istraživao je Uskok, a Detelić je u veljači ove godine bio priveden i određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Određen istražni zatvor

Finalizacija operacije je uslijedila u veljači ove godine kada je Detelić bio priveden, a kasnije mu je za zahtjev Uskoka određen i istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

PROGOVORILA SMILJANA SRNEC! ‘Izjasni se!’: Što je željela poručiti ovim riječima?




U početku je Detelić negirao krivnju i govorio da mu je smjestio kolega koji mu je 2020. bio protukandidat za mjesto načelnika sisačke policije. Međutim, Županijski sud u Zagrebu je danas ipak potvrdio optužnicu protiv bivšeg načelnika policije Detelića.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.