PROGOVORILA SMILJANA SRNEC! ‘Izjasni se!’: Što je željela poručiti ovim riječima?

Autor: dnevno.hr

Na varaždinskom Županijskom sudu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec. Podsjetimo, dotična je optužena da je u ljeto 2000.godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić te njeno tijelo 19 godina držala u škrinji. Na sudu danas iskaze daju četiri svjedoka koja su poznavala obitelji Srnec i Dominić, a jednom od svjedoka prije rasprave je pozlilo. Dobio je napad anksioznosti radi čega će kasnije svjedočiti.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no preostala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale, pišu Vijesti.hr dodajući da su se tijekom rasprave poriječkale jer je Smiljana inzistirala da svjedokinja kaže radi čega su se posvađale, ali i  da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom.

Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj. Svjedokinja je kazala da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana joj je napomenula da nisu razgovarale od kada su se 1994.godine posvađale, a to je bilo puno prije Jasminina nestanka.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je puno prije nego li je Jasmina nestala.

Svjedočio je i Vladimir Markić, vlasnik kafića gdje je početkom dvijetisućetih radila Smiljana Srnec. On je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina, dok Jasminu nije poznavao. Za njen nestanak čuo je od gostiju, ali s nikim iz obitelji o tome nije pričao, Smiljanu je pak opisao kao živahnu, ali ništa posebno, dok je za oca Martina naveo da je veseljak koji je često dolazio u njegov lokal. Svjedočio je i Boris Kocijan rođak dviju sestara koji se prisjetio njihove svađe.

”Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala ‘bježi, ubit će nas!'”, izjavio je svjedok.

Na upit tužiteljice je li tada vidio Smiljanu, Kocijan je izjavio: “Vidio sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zjenice nije imala, pjena joj je bila na ustima, slina…”




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.