Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NAJVEĆI MISTERIJ BANDIĆEVE SMRTI! Jedno pitanje svima promiče! U Gradu potpuni muk: Čega se boje gradonačelnikovi suradnici?

Autor: Iva Međugorac

Iznenadna smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne prestaje intrigirati javnost, a oprečne izjave njegovih bliskih suradnika rezultirale su prijavama, pa se uz ostalo od policije očekuje da utvrdi točne okolnosti gradonačelnikove smrti.

Službena verzija događaja koju su u prvim satima i danima gradonačelnikove smrti iznijeli Bandićevi suradnici definitivno se raspala, a sada se zainteresirani dio javnosti pita kome je bilo u interesu prikrivati pojedinosti iz posljednjih sati Bandićeva života. Iz medija se može iščitati kako je Hitna pomoć te noći 27. veljače po Bandića došla na adresu I. Vidovica 24, na kojoj zadnjih nekoliko mjeseci stanuje njegova bliska suradnica Natalija Prica, koja se također nedavno razvela.

Bandić je te noći oko 23 sata doživio srčani udar nakon kojega je preveden u ‘svoju bolnicu’ Sveti Duh u kojoj je proglašen mrtvim. Bivša misica od tada se ne oglašava, povukla se iz javnosti i izbrisala društvene mreže, a službene potvrde o tome da je ona s Bandićem provela posljednje sate života nema, premda se sumnja da je gradonačelnik te noći boravio upravo sa svojom vjernom suradnicom, s kojom je nešto prije toga večerao. Navodno ga je srčani udar zadesio baš u njenom društvu, a ona je u naletu panike umjesto Hitne počela nazivati njegove suradnike.

Sve ovo dakako ostaje na razini navodnog jer se po ovom pitanju iz Grada više nitko ne javlja. Službena verzija još uvijek stoji, a ona kaže da je Bandić srčani udar doživio u domu svojeg prijatelja Sergeja Ivanovića i to nakon što je pet sati kuhao fileke. Prema riječima doktora Gzima Redžepija, on je pokušao bezuspješno oživjeti Bandića. Međutim, portal Teleskop prije nekoliko dana u rekonstrukciji Bandićeve smrti tvrdio je kako je u prvim satima nakon Bandićeve smrti upravo njima ovaj liječnik izjavio kako gradonačelnika nije reanimirao.

Premda se iz prvotnih istupa mogao steći dojam da je Bandić preminuo u Ivanovićevom domu na Vrhovcu, posljednji medijski napisi tu se tezu doveli u pitanje tvrdeći kako je Hitna po njega došla u zgradu u kojoj stanuje Prica. Zašto je Hitna po gradonačelnika došla na adresu na kojoj se po tvrdnjama suradnika u trenutku kada je doživio srčani udar nije nalazio, jedan je od najvećih misterija Bandićeve smrti koji dovodi u pitanje istinitost službene verzije. Sve ovo možda bi se zadržalo na privatnoj razini da Bandić za života nije upravljao gradskim milijunima, da se protiv njega nisu vodili brojni sudski procesi u kojima se spominjala malverzacija, da ga se nije povezivalo sa sumnjivim tipovima i da se možda u svemu tome nije nekome zamjerio, baš zato ima smisla policijsku uključivanje u ovu priču kojim bi se istina trebala istjerati na čistac. Osim toga biti će potrebno utvrditi je li prvom i najutjecajnijem čovjeku metropole na vrijeme pružena liječnička pomoć, a ako tome nije tako javnost će zasigurno morati znati zašto  nije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.