Ilustracija Foto: Profimedia

TREĆI VAL VIRUSA U JUŽNOJ KOREJI: Ovako se oni bore s COVIDOM-19

Autor: Matea Vidić/Hina

Korejski je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izvijestio o 615 novi slučajeva zaraze koronavirusom, a s tim brojkama, Južna se Koreja nalazi na vratima najvećeg vala zaraze u posljednjih devet mjeseci.

Shodno tome, vlasti su u nedjelju najavile uvođenje strožih mjera socijalne distance za glavni južnokorejski grad Seul i okolna područja koje će trajati najmanje do kraja mjeseca. S tim na umu, uspjeli su izbjeći lockdown, ali borbu s virusom nastavljaju sa snažnim sustavom praćenja, testiranja i izoliranja slučajeva zaraze. Zaustavili su tako ranije, dva vala zaraze koronavirusom.

Međutim, s pojavom trećeg vala, vlasti se suočavaju s kritikama jer brojke nastavljaju rasti unatoč strogim mjerama poput obveznog nošenja maski, policijskog sata za restorane i drugim restrikcijama.

Broj novooboljelih u ponedjeljak je bio niži od onoga u nedjelju, kada je detektiran 631 novi slučaj zaraze, što je najveći dnevni rast novih slučajeva još od vrhunca pandemije u veljači i ožujku. U Južnoj Koreji do sada je ukupno zabilježen 38.161 slučaj zaraze te 549 umrlih. Zdravstvene vlasti ocijenile su da bi, ukoliko se trend rasta nastavi, bolnice mogle postati preopterećene.

Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.