Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

JE LI OVO NOVA GRBINOVA SAVEZNICA? Najveće iznenađenje SDP-ovih izbora

Autor: Iva Međugorac

Iako se u ovu subotu održavaju izbori u najvećoj oporbenoj stranci, već se sada može predvidjeti kako će Peđa Grbin preuzeti kormilo SDP-a, budući da je iz prvog kruga unutarstranačkih izbora u Partiji izašao s prednošću od 15-tak posto u odnosu na protukandidata Željka Kolara.

Vrlo je izgledno da će većina SDP-ovaca koji su u prvom krugu podupirali Ranka Ostojića u drugom krugu dati glas Grbinu.

No dakako u politici uvijek valja imati na umu da su iznenađenja moguća, premda bi Kolarova pobjeda na SDP-ovim izborima u drugom krugu uistinu bila presedan.

Što se pak tiče ostalih koji su u prvom krugu pretendirali na poziciju predsjednika ove nikad slabije stranke i njihova situacija u najmanju je ruku intrigantna. Marino Percan kojega se u kampanji rijetko čulo i vidjelo, vrlo će vjerojatno i u doglednoj budućnosti ostati upravo to, jedan nečujni član SDP-a, za kojega se bez ovih izbora nikada ne bi niti čulo. Drugim porazom na stranačkim izborima svoju političku karijeru okončao je i partijski doajen Ranko Ostojić koji će pasti u zaborav radi toga što u politici više nije aktivan niti kao zastupnik u Saboru.

S druge strane pred Mirelom Ahmetović stoji svijetla politička budućnost. Ona je unutarstranačke izbore iskoristila da se isprofilira u političarku nacionalnog kova za koju će se definitivno još čuti, ova se načelnica malog Omišalja pokazala kao energetična i ozbiljna političarka na čiji potencijal SDP može računati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.