Tko stoji iza četničkog spomenika Belim Orlovima u Borovu Naselju? (FOTO)

Autor: S.Vučković

"Spomenik Belim orlovima? U Borovom selu? Ne znam za njega", kazuje "neupućeni" načelnik, unatoč činjenici da su četnički grobovi u mjestu njegove nadležnosti poznati većini hrvatske javnosti.

“Živote su dali, za slobodu, za slobodu, srpskom narodu – slava im, Beli orlovi”, skandalozni su natpisi na četničkim spomenicima i grobovima u Borovu selu. Slučajni šetač neupućen u krvavu hrvatsku povijest lako bi mogao zaključiti kako šeće po srpskom tlu u kojem su ukopana tijela “srpskih heroja”, a shodno tome i “hrvatskih agresora”. Sporni spomenik udaljen je samo 200-tinjak metara od onog podignutog za dvanaestoricu izmasakriranih hrvatskih policajaca, za čiju smrt do današnjeg dana nitko nije odgovarao. Obilježje istinskim i pravim herojima Domovinskoga rata je zapušteno, obraslo u korov i prekriveno ugaslim i potrošenim svijećama. Sve to doznajemo od čitatelja Dnevno.hr-a koji sami obilaze spomen-obilježja policajaca i pokušavaju ih držati uređenima i čistima. Zašto se nitko od gradskih vlasti Borova Naselja ne brine o tome i hoće li se netko sjetiti ukloniti četničke spomenike iz redova zloglasnih Belih orlova, šturo doznajemo od načelnika općine Borovo, Zorana Baćanovića:

– Spomenik Belim orlovima? U Borovom selu? Ne znam za njega – kazuje “neupućeni” načelnik, unatoč činjenici da su četnički grobovi u mjestu njegove nadležnosti poznati većini hrvatske javnosti.

Na upit o neuređenom spomeniku pali hrvatskim policajcima, izjavio je:

– O tom spomeniku brigu bi trebali voditi oni koji su ga podigli… Mislim da su to policajci… Nisam sasvim siguran. Ali, želim da znate da i mi ponekad pokosimo i očistimo njihov spomenik – kratko je odgovorio Zoran Baćanović.

Stoga ovom tekstu prilažemo fotografije u nadi da će ih pogledati i “slabovidni” načelnik Borovog…

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.