Spašeni hrvatski kapetan i električar s potonulog broda u Španjolskoj

Autor: dnevno.hr

Brod je plovio pod zastavom Barbadosa u vlasništvu tvrtke Holoy House Shipping Co. iz Švedske, a potonuće spomentuog broda se dogodilo 160 nautičkih milja od španjolske obale.

Madridski Centar za spašavanje na moru tijekom je jučerašnjeg dana izvijestio Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj o potonoću broda KEA. Brod je plovio pod zastavom Barbadosa u vlasništvu tvrtke Holoy House Shipping Co. iz Švedske, a potonuće se dogodilo 160 nautičkih milja od španjolske obale.

Među 24 člana posade, bila su i dva hrvatska državljanina, kapetan broda i brodski električar, koji su uspješno spašeni, a trenutno se nalaze u španjolskom gradu La Coruni.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu o nesreći je izvijestilo obitelji dvojice hrvatskih pomoraca, a s njima će ostati u daljnjem kontaktu kako bi im pružili pomoć u okviru svojih nadležnosti.

Brod Kea plovio je iz Sankt Peterburga prema luci Santa Marta u Kolumbiji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.