Mirjana Sanader nije došla na sud, kažnjena s pet tisuća kuna!

Autor: A.B.

Mirjana Sanader, ipak se nije pojavila na svjedočenju u slučaju Fimi medije. Svjedočenje je zato prebačeno za 2. prosinca, no Mirjana je morala platiti paušal od 5000 kuna paušala za nepojavljivanje.

Odgođena je rasprava na zagrebačkom Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju oko afere Fimi media. Očekivalo se svjedočenje Sanaderove supruge Mirjane Sanader, no ona se nije pojavila. Opravdala se da je odsutna zbog službene dužnosti, da putuje na stručnu međunarodnu konferenciju. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović pojasnio je da je gospođa trebala otputovati nakon suđenja, no javili su joj da mora doći ranije.
Zbog nedolaska na raspravu, Mirjana Sanader će morati platiti paušal u iznosu od 5000 kuna zbog troškova odgode rasprave. Ako dođe, slijedeća rasprava gdje mora svjedočiti je 2. prosinca.
Sanadera se tereti da je organizirao kriminalnu skupinu koja je kroz marketinšku agenciju Fimi mediju, Nevenke Jurak, izvlačila novac iz državnih poduzeća. Osim Sanadera, na optuženičkoj klupi se nalaze i Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, Branka Pavošević, blagajnica stranke, Ratko Maček, bivši glasnogovornik te Nevenka Jurak i njezina agencija.

 

 

 

 

Autor:A.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.