foto: ilustracija/remetinec

INCIDENT U REMETINCU! ŠEF NADZORNIK IZVRIJEĐAO DJELATNIKA: Je*em ti mater klošaru

Autor: Iva Međugorac

Da pravosudni policajci iz zagrebačkog zatvora Remetinec, rade u nehumanim uvjetima, pokušavali su bez pretjeranog odjeka upozoriti prosvjedom koji se odvio početkom ljeta. No, njihov glas nije se daleko čuo, a situacija je kako za naš portal svjedoči jedan od njih iz dana u dan sve gora. Ne radi se tu samo o nedostatku kadrova, već i o tome što se nerijetko susreću sa problemima u ophođenju nadređenih prema njima. Potvrđuje to i događaj koji se odvio 17.prosinca, naime, kako saznajemo toga dana šef nadzornik B.B. (44), koji je ujedno nedavno raspoređen na poziciju šef instruktor borilačkih vještina, toga je dana neugodno izvrijeđao svojeg niže rangiranog kolegu, pravosudnog policajca.

Događaj se odvio u pristustvu nekoliko njegovih kolega, a osim agresivne komunikacije, nadređeni je u nekoliko navrata pravosudnom policajcu izgovorio ‘jeje*em ti mater klošaru’, psovke je pratio val agresije i neumjesne komunikacije, a sve što se odvilo ukazuje na mobing. Nedugo potom, pred odgovorne je stigla i službena izjava, odnosno jedan oblik prijave, no do danas nitko nije reagirao. Štoviše, kako saznajemo rukovodeći su pokušavajući zaštititi šefa nadzornika, odlučili pronaći razlog radi kojega je pravosudni policajac napadnut od strane dotičnog. Takav oblik šikaniranja, nije ni prvi, ali ni posljednji u Remetincu, pa se stoga oni koji su upoznati s tom materijom pitaju do kada tako. Ono što također valja imati u vidu jest da je posao pravosudnih policajaca kompleksan, a nerijetko se nemaju kome požaliti, niti se njihove žalbe adekvatno tretiraju. To je tek jedan u nizu njihovih problema, plaće su im male, muče ih odlijevi kadrova, masovni otkazi kao i to što se nitko na raspisane natječaje ne prijavljuje.

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.