Asja Piplović prijavljena zbog utaje 3,4 milijuna kuna poreza

Autor: dnevno.hr

Osuđenica iz afere Maestro u svibnju je prošle godine nepravomoćno osuđena na godinu i tri mjeseca zatvora zbog umiješanosti u korupcijsku aferu u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Protiv Asje Pipilović (54), odvjetnice iz Buja, općinsko državno odvjetništo u Bujama podnijelo je istražni zahtjev pod sumnjom da je počinila kazneno djelo ‘protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja utajom poreza i drugih davanja’ te na taj način oštetila proračun za 3,4 milijuna kuna.

Odvjetnica Pipilović, poznata iz afere Maestro, sumnjiči se da je u razdoblju od 2003.-2007. godine Poreznoj Upravi – Područnom uredu Pazin, podnijela prijave poreza u kojima je neistinito iskazala iznos oporezivih isporuka i poreznu obvezu poreza na dodanu vrijednost te neistinito iskazala poreznu osnovicu i poreznu obvezu poreza na dobit čime je izbjegla plaćanje poreza u iznosu od 3,4 milijuna kuna.

Ovo nije prvi slučaj općinskog državnog odvjetništva protiv odvjetnice. U svibnju prošle godine nepravomoćno je osuđena na godinu i tri mjeseca zatvora zbog umiješanosti u korupcijsku aferu u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Poticala je Igora Petlevskog, bivšeg šefa Službe nekretnina u HFP-u, na zlouporabu položaja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.