Krunoslav Petric/PIXSELL

FILMSKA POTJERA: U Varaždinu bježao policiji pa pokušao pregaziti policajca

Autor: Dnevno.hr

Kako javlja PU varaždinska, u subotu oko 15:30 u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su zaustaviti automobil Audi 80.

No, vozač osobnog automobila nije stao već je nastavio voziti prema Hrašćici i Sračincu pa su se u pomoć pri zaustavljanju vozila uključile u druge policijske ophodnje.

Policajci su ga pokušali zaustaviti na kolniku ulice Ruđera Boškovića u Hrašćici, no vozač je ubrzao i vozilom krenuo na jednog od policajca, s očitom namjerom pregaženja.

Srećom, policijski službenik je skočio u stranu i uspio izbjeći udarac. Vozač je nastavio prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, gdje je vozilo naposljetku zaustavljeno kod Gojanca.

Kako je utvrđeno, automobilom je upravljao 19-godišnjak, a s njim su bile dvije muške osobe starosti 27 i 36 godina. Oni su, uz uporabu sredstava prisile, dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje.

Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, dok će se 19-godišnjak uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Teško ubojstvo u pokušaju, tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.