Foto: Josko Ponos / CROPIX ILUSTRACIJA

Drama na hitnom prijemu zagrebačke bolnice: Morali ga zatvoriti na 5 sati

Autor: Dnevno.hr/I.J.

U utorak ujutro su u prostorijama hitnog prijema zagrebačke Kliničke bolnice Sveti Duh odvijala prava drama. Kako javlja Dnevnike Nove TV, dvije medicinske sestre su počele naglo kašljati, nakon čega su osjetile peckanje u grlu, oko očiju i nosa. Sa istim simptomima se javila i osoba koja je na hitnu došla u pratnji pacijentice.

Glavna medicinska sestra Dubravka Ivanić je na posao došla oko pola 7, a u bolnici su je dočekale uznemirene i preplašene medicinske sestre. “Nisu ništa konkretno vidjele, samo su osjetile. Nije bilo dima ni nekog mirisa, ništa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im počele suziti”, ispričala je Ivanić.

Iako je liječnik potvrdio iritaciju, još uvijek se ne zna što je uzrok ovom neobičnom događaju. Hitni prijem je zatvoren na pet sati.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nije bilo štetnih plinova

“Mi smo sa strane bolnice učinili provjetravanje i čišćenje prostora, pregledali sve instalacije – od anestetika do klima uređaja, provjerili medicinske plinove i gradski plin. Ne možemo sada točno znati koji je bio uzrok”, rekao je ravnatelj bolnice Igor Alfirević.

Ubrzo su došli i vatrogasci, koji su pokušali očitati koncentraciju štetnih plinova, ali test je bio negativan.  Ni zaposlenici plinare nisu detektirali curenje plina. Iz policije su za Dnevnik Nove TV rekli da se još utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, a s terena su izuzete nadzorne kamere koje bi policiji trebale pomoći da utvrdi što se zaista dogodilo.

Zagrebačka Hitna apelira: Za savjete o skidanju temperature zovite liječnike obiteljske medicine




Hitni prijem je ponovno otvoren od 14 sati, a pacijenti nisu prijavili nove simptome.”Dvije sestre koje su otpuštene kući još uvijek se ne osjećaju dobro. Imaju glavobolju i osjećaj uznemirenosti. Jedna od njih ima astmu i boji se zbog kronične bolesti”, dodala je Ivanić.

Ravnatelj Alfirević je ponovio da se još ne zna uzrok neobičnog događaja: “Sada špekulirati o kojem se agensu radilo zaista ne mogu. Uvijek je problem kad se uzrok ne nađe zbog toga što nas to plaši da bi se takav događaj mogao ponoviti”, zaključio je ravnatelj.




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.