Ilustracija / Photo: Marko Prpic/PIXSELL

ADIO PAMETI! Muškarac izašao iz izolacije pa se potukao na cesti

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Policijska uprava krapinsko-zagorska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

To je kazneno djelo počinjeno iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona i prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnja se da se 36-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 2. do 12. studenog, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19, objavio je Dnevnik.hr.

Sumnja se da je on u nedjelju, 8. studenoga u poslijepodnevnim satima svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti Naselja Sovinjak narušavao javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Tom prilikom 61-godišnjak nije zadobio tjelesne ozljede.

Protiv 36-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će također biti podnesen i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 




Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.