FOTO: Guliver Image/xEIBNER/UwexKochx EP_EER

Vučić ne može bez Hrvatske, ‘diktator’ opet imao šou: ‘Hrvati više nisu glavni’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić dotaknuo se zagrebačkog Dinama prilikom gostovanja u emisiji ‘Takovska 10’ na RTS-u prilikom kojeg je, između ostaloga, govorio o financiranju dvaju najvećih srpskih klubova, Partizana i Crvene zvezde.

“Uspio sam i u tome da cijeli narod misli isto što i ja. Ulažemo u njih puno, a sve ostalo je traženje alibija. Sretan sam zbog uspjeha Zvezde i Partizana, ali oni mjeru traže u međusobnoj pobjedi, a ne uspjesima izvan toga. Neke od njih to jedino zanima. Ulažemo oko pet puta više nego li 2012. godine. Ulažemo puno više i u rukomet, odbojku i vaterpolo i nadam se da će se to vratiti i daće opet doći do velike generacije”, rekao je Vučić.

“Nastavit ćemo to raditi. Za mene je uspjeh deset medalja na Olimpijskim igrama, a ne zaboravite da smo ih imali puno više u Riju i Tokiju nego smo ih imali u Pekingu i Londonu i vjerujem da i te nagrade potiču ljude i dobro govore o državi. Isplaćujemo ih, ogromne su i iznose 200.000 tisuća za zlato, 80.000 za srebro i 60.000 za broncu.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Očešao se o Dinamo

Iako mu se zapravo spočitavalo favoriziranje Crvene zvezde, kaže kako je Partizan zapravo taj koji dobiva na kraju veći novac od države. “Uvijek ću se zalagati za privatizaciju naših klubova. Imam li je snage izvesti? Nemam. Vole li to čuti? Ne vole. To je jedina stvar za koju mogu unaprijed reći da ne mogu izvesti. Svi znaju da je to potrebno, ali nitko se neće pogurati”, objašnjava srpski predsjednik i nastavlja:

“Partizan uvijek ima više novca od Zvezde u nogometu od države jer je Zvezda imala veće prihode, da sad ne objašnjavam. Uvijek se trudimo podijeliti jednako. Sada govore ‘Partizan je dobio manje od države’. Nije dobio manje, da ne pričam o Areni, privatnicima i svemu drugome.”

Na kraju je Vučić poentirao: “Zvezda i Partizan dobivaju podjednako i države je ponosna što ulaže taj novac. Zvezda i Partizan dominiraju u košarci, Dinamo je dominirao u nogometu u našoj regiji, više ne dominira, a nadam se da će se ojačati i naša domaća liga.”

Hrvatice su ludjele za ovim rukometašem, a on je sve osvajao samo jednim potezom







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.