Instagram

Uhitili ga kao orjunaša koji mrzi Hrvatsku: Prijetio mu je čak i zatvor, a sad opet ‘gura’ zemlju

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Hrvatska traži svoj put prema medaljama na Svjetskom prvenstvu, a prva prepreka u nokaut fazi je – Crna Gora. Možda hrvatski vaterpolisti ne dominiraju, no od naših Barakuda uvijek se traži najmanje – postolje.

Jedan od onih koji zadnjih godina igra svoje utakmice života je i Jerko Marinić Kragić. Taj 31-godišnjak u prvu momčad Mornar Brodospasa ušao je sa 16 godina kao veliki talent, odmah se izdvojio za nekog tko sjajno igra na vanjskoj poziciji, a bio je i primjer jer recimo – nikad nije kasnio na treninge.

Nastupao je za sve mlade hrvatske selekcije, a ima juniorsku europsku broncu iz Beograda 2009. te svjetsko juniorsko zlato iz Šibenika 2010. godine. Jednom je bio i na pripremama seniorske vrste, bio je na širem popisu te odigrao nekoliko prijateljskih utakmica.

Gura Hrvatsku u Japanu

Prije devet godina bio je čak i model u kampanji tvornice donjeg rublja Galeb zajedno s poznatom bivšom hrvatskom košarkašicom Antonijom Mišurom, koja je također bila zaštitni znak omiškog brenda.

Poznat je i kao veliki navijač, nogometni navijač. Prije sedam godina bio je na nogometnom Euru u Francuskoj i tad je upao u neprilike…

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska je igrala protiv Češke, a desetak minuta prije kraja utakmice došlo je do velike bakljade iz dijela publike gdje su bili hrvatski navijači. To je bilo vrijeme kad je Torcida napadala HNS, kad su česti bili prosvjedi određenog broja navijača protiv vrhuške hrvatskog nogometa.

Poznato je da je te prosvjednike i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala “orjunašima”.




Foto: Damir Krajac / CROPIX

I na listi uhićenih bio je i tad 25-godišnji Marinić Kragić. Pred sucem je Kragić negirao da je počinio djelo. Rekao je da se profesionalno bavi sportom i navija za Hajduk, ali da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a.

Prošle godine u ovo doba bio je junak u pobjedi protiv Srbije, kasnije se okitio i europskim zlatom u svojem Splitu. Sad je pred novim izazovom…




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.