REUTERS/Dylan Martinez/Guliver Image

Srbija bijesna na Davis cup: ‘Ovo je skandal, sramotno ponašanje prema šampionu Novaku’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Srpska Davis cup reprezentacija izborila je polufinale pobijedivši Veliku Britaniju u Malagi. Srbija je izazvala veliki skandal jer su izaži na pjesmu koja veliča “srpsko Kosovo.”

“Nevjerojatno je da se takve provokacije nacionalističkim pjesmama događaju na velikim sportskim događajima, posebno u Davis Cupu, koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator natjecanja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo”, stoji u priopćenju Teniskog saveza Kosova.

Nije prvi put da dolazi do ovakvih situacija. Novak Đoković je još ranije tijekom godine na kameru nakon meča ispisao na nju: “Kosovo je srce Srbije.”

Ljutnja Srbije

Sve izazvalo je bijes Srbije koja, očekivano, ne vidi ništa loše u samoj pjesmi. Oštru su osudili potez Kosova koji su prijavili teniskom savezu Srbiju zbog iste pjesme.

screenshot/ Mondo

Da je njihova prijava uspjela možemo vidjeti na društvenim mrežama. Naime, Davis cup je sa svih svojih društvenih mreža izbrisao objave na kojima se čuje navedena pjesma.

Mondo je napisao: “Srbija u subotu poslijepodne igra protiv Italije, a vidjet ćemo hoće li se na terenu oriti neka druga pjesma ili će biti samo “bojkot” srpske reprezentacije na društvenim mrežama!”

Hrvatska putuje na Euro, pala Armenija: Zaboravljeni napadač spasio Vatrene




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.