Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Strahonja Torcidi poslao jasnu poruku, stigao je odgovor o kontroverzama u Zagrebu

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Marijo Strahonja i Tomislav Ivković su prema običaju u nedjelju navečer komentirali zbivanja u HRT-ovoj emisiji Stadion u nedjelju navečer. Ovoga puta komentirali su, dakako, utakmice 17. kola SuperSport HNL-a, a Strahonja se osvrnuo na neke odluke s utakmice Rudeš-Lokomotiva. Ista je završila bez golova, ali i s tri crvena kartona za posljednjeplasiranu momčad lige.

Na terenu je tako u 57. minuti drugi žuti karton zaslužio Vanja Vukmanović, dok je zbog prigovora na takvu odluku sudac Mario Zebec pokazao crvene kartone predsjednika Josipa Šimunića i sportskog direktora Stipu Čondrića. Rudeš je reagirao na te odluke službenim priopćenjem, u kojem govori da je “nekome trn u oku”, aludirajući na navodne učestale sudačke pogreške na njihovu štetu. Ipak, Strahonja tvrdi da Zebec nije pogriješio.

“Svakako je ovo start za drugi žuti karton jer se ide otvorenim džonom. Nema veze što prvo igrač dolazi do lopte”, poručio je Strahonja, koji je također imao riječi hvale za izvedbu suca Patrika Kolarića koji je dijelio pravdu u utakmici između Hajduka i Gorice na Poljudu u kojoj su ‘Bijeli’ slavili s 3:0.

Odgovor Torcidi

Upitan je i za komentar poruke Torcide koja je tijekom susreta izvjesila transparent s porukom “Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more.”

“Poruka ili ne, svatko ima slobodu izražavanja. Onaj tko piše vjerojatno snosi određenu odgovornost. Meni osobno takve stvari ne smetaju, još kao sudac sam naučen kako se suprotstaviti pritiscima različitim povicima i takve stvari su me učinile vrlo čvrstom osobom”, komentirao je Strahonja, pa dodao:

Čudesni Hrvat probija se težim putem: S Mamićem zaratio, neki ga vide kao pravi izbor za Vatrene




“Ja ću i dalje obnašati svoju dužnost u duhu objektivnosti i stručnosti, pokušati sudačke opservacije prikazati javnosti onako kako to radim, a na javnosti je da prihvati ili ne.”




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.