Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Srbi ‘prisvojili’ bivšeg Vatrenog u priči o zatvoru, Englezi se čude kako je pao

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Prošla su nepuna dva tjedna otkako se doznalo da nekadašnji hrvatski reprezentativac Boško Balaban mora ići na odsluženje kazne od jedne godine zatvora zbog velikog duga za alimentaciju, zbog čega je bio u sporu s bivšom suprugom Ivom Radić, a odjeci ove teške priče za nekadašnjeg napadača Vatrenih sada su i u inozemstvu.

U Engleskoj, gdje je Balaban u prvoj polovici 2000-ih igrao za Aston Villu, o ovom slučaju piše Daily Mail, spominjući dug za udržavanje djece od 70 tisuća tamošnjih funti, što je u trenutnoj protuvrijednosti nešto više od 80 tisuća eura. Prevedeno u bivšu hrvatsku valutu, radi se o nešto više od 600 tisuća kuna.

Englezi pišu da je Balaban prvotno bio osuđen uvjetno. To se dogodilo preklani, no zbog kršenja odredbi iz tadašnje presude, zbog duga koji nije bio podmiren uskoro ga čeka odlazak na odsluženje zatvorske kazne.

‘Nema izlaza’

Daily Mail donosi i u kakvoj je situaciji sada Balaban. “Za njega nema izlaza, morat će odslužiti kaznu čak i ako plati sav dug”, pišu Englezi.




Englezi pišu i o Ivi Radić, spominjući 113 tisuća pratitelja njezinog profila na Instagramu i manekensku karijeru u kojoj je promovirala nekoliko poznatih modnih marki.

Što se Balabana tiče, njega je Daily Mail predstavio i po razdoblju nakon završetka igranja, kada se okrenuo karijeri nogometnog agenta. U tom poslu, pišu da je sudjelovao u transferu Andreja Kramarića iz Rijeke u Leicester City na početku 2015. godine.

Odjeknuo i u Srbiji

Slučaj nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca odjeknuo je i u Srbiji. Tamošnji Kurir ga je u priči o odlasku iz zatvor djelomično prisvojio pišući o obiteljskim korijenima.




“Hrvatski nogometaš srpskog podrijetla mora na robiju zbog djeteta: Sraman potez ga tjera iza rešetaka”, piše u naslovu Kurira.

Screenshot: Kurir

Srbi pišu i o dijelu privatnog života Balabana i bivše supruge, o njihovom službenom razvodu iz 2019. godine nakon što su prije toga već živjeli odvojeno.

Pronašli su poveznicu za Srbijom i kod Balabanove bivše supruge.

“Iva Radić je 1995. godine bila miss Hrvatske i četvrta na svijetu, a Balabanu je rodila troje djece, kćeri Tashu i Tesu i sina Ivana. Odnedavno Iva Radić je u vezi sa srpskim biznismenom iz Beograda Nemanjom Vučinićem”, piše Kurir, spominjući i izbor u kojem je Radić prije sada već 28 godina slavila u natjecanju za Kraljicu Hrvatske, a potom je bila četvrta na izboru za Kraljicu svijeta u njemačkom Baden-Badenu.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.