AP Photo/Rui Vieira/Gulliver Image

Šok za Gvardiola i Kovačića: Manchester City izgubio, zaostatak za liderom šest bodova

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Uzbudljivo je bilo večeras na premierligaškim travnjacima, a ljubitelji engleskog nogometa imali su priliku vidjeti i dva derbija. Na Villa Parku Aston Villa je dočekala aktualnog prvaka Mannchester Cityja, dok je Manchester United na Old Traffordu ugostio momčad Chelseaja.

Momčad Pepa Guardiole je u ovu utakmicu ušla s tri uzastopna premierligaška remija i pobjeda je za njih bila presudna da se ne poveća zaostatak za liderom Arsenalom. Iza ‘Građana’ su redom podjele bodova protiv Chelseaja (4:4), Liverpoola (1:1) i Tottenhama (3:3), a protiv Aston Ville su bili dodatno oslabljeni za neigranje Rodrija i Jacka Grealisha. I Aston Villa je iskoristila situaciju i slavila 1:0, a gol odluke postigao je Leon Bailey u 74. minuti. Joško Gvardiol je za City igrao cijelu utakmicu, dok je Mateo Kovačić ušao u 68. minuti.

Ovim porazom je Manchester City pao na četvrto mjesto na ljestvici, a prestigla ga je upravo Aston Villa. Aktualni prvaci Engleske sada za liderom Arsenalom zaostaju velikih šest bodova.

Derbi Manchester Unitedu

Na Old Traffordu je Manchester United pobijedio Chelsea s 2:1. Scott McTominay je u 19. minuti doveo ‘Crvene vragove’ u vodstvo, a u 45. minuti je Cole Palmer odmjerenim udarcem na asistenciju Mihajla Mudryka izjednačio na 1:1. U Manchesteru mogu žaliti za nerealiziranim jedanaestercem Brune Fernandesa iz 9. minute.  Kapetan Manchester Uniteda je pucao, ali je vratar Robert Sanchez pročitao njegovu namjeru i zaustavio udarac. Konačnih 2:1 postavio je McTominay glavom, svojim drugim golom u 69. minuti na asistenciju Garnacha.

U ostalim utakmicama Liverpool je slavio na gostovanju kod Sheffield Uniteda 2:0 i tako zadržao priključak za vodećim Arsenalom za kojim zaostaje opet svega dva boda. Vodeći gol u Sheffieldu zabio je stoper Virgil van Dijk u 37. minuti na asistenciju Trenta Alexandera Arnolda, da bi konačnih 2:0 u petoj minuti sudačke nadoknade postavio Dominik Szoboszlai.

Fulham je na domaćem travnjaku deklasirao Nottingham Forest čak 5:0, uz dva gola Raula Jimeneza, dok je Brighton preokrenuo protiv Brentforda i slavio s 2:1. Bournemouth je pak pobijedio Crystal Palace u gostima s 2:0 golovima Senseia u 25. minuti i Moorea u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatski James Bond izveo je tajnu operaciju u Beogradu: Podvalio je Srbima nemoguću priču




 




 

 

 

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.