Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

SMIJENJENI ŠEF HNS-ovih SUDACA REAGIRAO NA OTKAZ: ‘Samo jednu stvar ću komentirati’

Autor: H.V.

U samo četiri godine Damir Mišković uspio je drugi put srušiti Komisiju nogometnih sudaca HNS-a. Nakon jučerašnjeg sastanka u Hiltonu odlučeno je da se trenutna Komisija ukida.

Osim Komisije, smijenjen je i šef sudaca Ante Kulušić. Osim njega smijenjeni su Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Domagoj Vučkov, Ante Vučemilović-Šimunović i Igor Pristovnik.

Smijenjeni Kulušić komentirao je odluku sudaca za Net.hr.

Komentirao jednu stvar

“Nemam tu puno komentirati, osim jedne stvari. Istina je što je napisano da sam rekao da ću poštivati odluku većine, istina je da nisam bio za raspuštanje komisije jer nije kriva komisija nego oni suci koji su griješili. To nije bio nikakav napad na mene jer sam ja na početku sezone najavio da više neću biti predsjednik komisije sudaca”, rekao je Kulušić.

Mišković je prije tjedan dana, nakon utakmice između Rijeke i Šibenika i VAR predstave u sobi Gorana Gabrila, glavnog VAR suca, poslao poruku kako želi urediti stvari u nogometu. Mišković je tvrdio da iza svega stoje dublje stvari. Prvi na listi je Splićanin Gabrilo kojeg je Mišković direktno prozvao. Također, Bruno Marić mu je dodijelio negativnu ocjenu te je Gabrilo bio uklonjen s liste sudaca u idućem kolu. Kazna bi mogla biti puno duža, zbog brojnih propusta u VAR sobi.

Ante Kulušić više ne imenuje VAR suce za utakmice, već to čini Ivan Novak. Novak je bio zadužen za delegaciju svih ostalih sudaca. Kulušić ostaje na dužnosti slanja kontrolora suđenja na utakmice.




Autor:H.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.