Screenshot: Youtube

Pikanterija iz Beograda, legenda otkrila detalj iz tunela: ‘Jugoslaveni su ostali u čudu’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Proslavljeni bivši engleski nogometni reprezentativac Gary Lineker, danas zaštitno lice BBC-a, često je prisutan u otočkim medijima, a posebno je aktivan i na drfuštvenim mrežama. Sada se prisjetio zanimljive andgdote iz igračkih dana, konkretno situacije iz 1988. godine kada je s Engleskom gostovao na Marakani i igrao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Englezima je u tom susretu nedostajao bod da se kvalificiraju na kontinentalnu smotru, a na kraju su slavili sa 4:1. Lineker se u pdcastu The Rest is Football prisjetio jednog događaja iz tunela koji je prethodio samoj utakmici.

“Igrali smo u Jugoslaviji i trebao nam je bod za plasman na SP ili EP, ne sjećam se točno. A tada je Jugoslavija bila na glasu kao mjesto na kojem nije bilo lako igrati, taman prije rata. Došli smo u Beograd gdje je na tribinama bila strašna atmosfera”, krenuo je objašnjavati Lineker.

Nesvakidašnji događaj

“I tako mi izlazimo na teren, a između nas i igrača Jugoslavije je bila nekakva žica, kao kavez. Nisam siguran zašto je to tamo uopće stajalo, valjda da se momčadi razdvoje. A tada je naš igrač Terry Butcher, visoki i jako branič, počeo kidati žicu, tresti ju i vikati: ‘Ajmo Tigroviiii. Kunem se, trebali ste vidjeti njihove igrače”, prepričavao je Lineker i dodao:

“Svi su ga pogledavali i govorili: ‘Što je ovo?’ Nije da Jugoslaveni nisu bili čvrsti, ali Butcher je bio ogroman.”

U dresu engleske reprezentacije Lineker je inače upisao 80 nastupa i postigao 48 golova. Dan danas je četvrti najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije iza Harryja Kanea, Waynea Rooneyja i Bobbyja Charltona. Na SP-u 1986. godine u Meksiku zabio je šest golova i ponio naslov najboljeg strijelca turnira.




Hrvatski James Bond izveo je tajnu operaciju u Beogradu: Podvalio je Srbima nemoguću priču




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.