Hrvatskoj srebro, Francuzi opet prejaki

Autor: dnevno.hr

Za naše Kauboje ovo ipak nije bila treća sreća, Francuzi su ih unatoč odličnoj igri i sjajnoj Alilovićevoj obrani ponovo spriječili da se okite zlatom.

Treći put u povijesti Francuska je u finalu osujetila Hrvatsku na putu do zlata. Nakon Islanda 1995., i Zagreba lani, najbolji francuski rukometaši još su jednom bili uvjerljiviji i zasluženo pobijedili 25-21.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu i sjajnom 5-1 obranom potpuno neutralizirala najbolju vanjsku liniju svijeta (Karabatić, Fernandez, Narcisse). Sjajan je, opet, bio i Mirko Alilović koji je skupio 14 obrana, te Ivano Balić s četiri pogotka. Šteta što ni tako dobra igra nije dovoljna kad su protivnici Francuzi.

Gol našeg Domagoja Duvnjaka u 28 minuti, za vodstvo od 12-9, izazvao je erupciju oduševljenja na tribinama bečkog Stadthallea, u tom trenutku se činilo da je Lino Červar konačno našao recept za francuskog izbornika Claudea Onestu i njegove dečke. A onda se dogodilo nemoguće.

Predvođeni Nikolom Karabatićem, Francuzi u minutu i pol uspijevaju zabiti tri gola i poravnati prije kraja poluvremena.

Drugo poluvrijeme igrala je jedna momčad, a to nisu bili Kauboji. Nakon deset minuta Francuzi su imali plus četiri (18-14), a tu prednost nisu ispuštali do kraja utakmice.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.