Blackhawksi svladali Devilse

Autor: hina

Spasio nas je Niemi. Bio je briljantan. Znao sam da jednom moramo pobijediti u toj dvorani. Bilo je vrijeme. Godinama smo čekali ovu pobjedu, kazao je generalni menadžer Blackhawksa, Stan Bowman.

Više od 12 godina su Chicago Blackhawksi čekali na gostujuću pobjedu protiv New Jersey Devilsa. Sve do petka kada su nakon kaznenih udaraca pobijedili 2:1 ubilježivši prvu pobjedu u Prudential Centru nakon prosinca 1997. godine.

I ovoga puta Chicago je bio na rubu poraza. Domaćin je poveo u šestoj minuti golom Ilje Kovalčuka, no Blackhawksi su izjednačili 26 sekundi prije kraja utakmice golom Krisa Versteega. U produžetku nije bilo golova, pa je pobjednik dobiven nakon izvođenjem kaznenih udaraca. Briljirao je Chicagov vratar Antti Niemi koji je zaustavio sva tri kaznena udaraca sakupivši ukupno 32 obrane. Pobjednički kazneni udarac realizirao je Jonathan Toews.

– Spasio nas je Niemi. Bio je briljantan. Znao sam da jednom moramo pobijediti u toj dvorani. Bilo je vrijeme. Godinama smo čekali ovu pobjedu,” kazao je generalni menadžer Blackhawksa, Stan Bowman.

Obje momčadi su osigurale mjesto u doigravanju, no Chicago se ovom pobjedom sasvim približio potvrdi prve pozicije u diviziji Central, dok se New Jersey bori za prvo mjesto u diviziji Atlantic s Pittsburghom.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.