Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Srbija opasno prijeti Hrvatskoj, ali susjedi bi mogli više plakati ako se to dogodi

Autor: Andrija Kačić Karlin

O ždrijebu, koji je tako intrigantan i zanimljiv, te je dio svakog spektakla u iščekivanju velikog natjecanja, a mi u subotu čekamo ždrijeb skupina za Euro dogodine u Njemačkoj, teško je pričati. Riječ je doslovce o kocki i lutriji i sve što pričamo i pišemo jesu naklapanja.

Pa ćemo, eto malo naklapati. Posebno interesantno je što se Hrvatska, koja se nalazi u trećem jakosnom potu može susresti sa Srbijom iz četvrtog pota. Zoran Vulić, naš nekdašnji sjajan nogometaš i trener nam kaže:

“Ah, šanse su jedan prema šest. Pa, što da se i to dogodi… Sportski će se odigrati utakmica, biti će to događaj koji će cijelom natjecanju dati još veću dimenziju. Ja na to gledam isključivo sportski. Do takvih susreta će prije ili kasnije doći. S time se ne smije zamarati. Evo, uvjeren sam da je Hrvatska bolja i da se ne treba bojati tog sraza. Ako do njega i dođe ne treba se fokusirati samo na tu utakmicu, glavni fokus je – prolazak skupine. Ali da bi ta potencijalna utakmica bila spektakularna već u svom očekivanju, u to nema nikakve sumnje”.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Izbjeći Francuze i Portugal

Koga bi bilo dobro izbjeći?

“Vidjeli ste da su ti potovi malo izmiješani, nisu baš sačinjeni po kvalitativnoj razini, a evo jedna Italija koja je najstručnija za prolaske u velikim natjecanjima je u četvrtom potu. Iz prvog pota možda bi bilo dobro izbjeći Španjolsku i Portugal, ma i Francusku naravno, tako mi se nekako čini. Ostaju Belgija, Engleska i Njemačka. Ma, teško je pričati, makar mislim da protiv njih možemo lakše igrati, više držati loptu kako mi to volimo. Ali, tako je teško o tome govoriti”.

U drugom potu su: Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunjska. Evo što nam kaže Vulić na tu temu.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

‘Danska je najjača’

“Danska je tu najjača, samo da je njih zaobići. Protiv svih ovih možemo biti bolji. Možda bi bilo dobro Turskoj uzvratiti za sve one patnje iz kvalifikacija”.




U zadnjem potu osim Srbije su još Italija i Švicarska, te još tri momčadi koje će doći kroz dodatne kvalifikacije?

“Švicarci su isto dobri. Znamo da nas Italija nikad, baš nikad nije pobijedila, a svjetska je nogometna velesila. A kroz ‘baraž’ može doći još netko jači. Mislim da ćemo bolje razgovarati nakon ždrijeba nego sada”.

Čudesni Hrvat probija se težim putem: S Mamićem zaratio, neki ga vide kao pravi izbor za Vatrene




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.