Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvat koji je šokirao Europu iznenadio odabirom novog kluba

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Bivši trener Gorice, Šibenika i Zrinjskog Krunoslav Rendulić pronašao je novi klub nakon što je u studenom prošle godine napustio Zrinjski iz Mostara što navijači BiH prvaka nisu lako prihvatili jer je Rendulić radio dobar posao.

Sada je novi trener Sabaha. Riječ je o klubu koji nastupa u azerbajdžanskoj elitnoj ligi i dolazi iz gradića Masazira, koji se nalazi petnaestak kilometara sjeverno od Bakua i može se reći da je zapravo predgrađe azerbajdžanske metropole.

Hrvatski stručnjak potpisao je do 1. lipnja 2025., a asistenti će mu biti Saša Sabljak i Domagoj Perić. Njih dvojica asistirali su Renduliću dok je vrlo uspješno vodio Zrinjski iz Mostara.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Novi izazovi

U Mostaru je napravio povijesni uspjeh jer je izborio europsko natjecanje te je Zrinjski ove godine bio prvi klub iz BiH u euro natjecanju. Igrali su Konferencijsku ligu i u skupini s Aston Villom, Legiom i AZ-om uzeli četiri boda.

Plemići su napravili senzaciju pobijedivši AZ Alkmaar 4:3. Šokirali su Europu napravivši povijesni preokret nakon što su na poluvremenu gubili 3:0, a protiv Aston Ville poraženi su u zadnjoj sekundi.

Rendulić je klupu preuzeo u prosincu 2022. kada je naslijedio Sergeja Jakirovića koji je tada otišao u Rijeku i spasio je od ispadanja. Rendulić je sa Zrinjskim uzeo duplu krunu.

Srbin otišao iz Obrovca, a onda se vratio u Hrvatsku: Nije mahao ‘srpskom Dalmacijom’ kao neki




 




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.