Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Evo tko Dinamu prijeti u nokaut fazi, moguć sraz protiv rivala koji im je nanio bolnu ranu

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Iza Dinama je velika 2:0 pobjeda u Astani koja ih je dovela nadomak osiguravanja europskog proljeća. Hrvatskog prvaka od plasmana u nokaut-fazu natjecanja Konferencijske lige dijeli svega jedna pobjeda protiv Ballkanija na Maksimiru. Modrima igra čak i remi nakon što je sinoć Viktorija slavila u gostima kod Ballkanija 1:0.

Modri neće proći dalje jedino u slučaju poraza od prvaka Kosova. Prvo mjesto je dakle rezervirano za češki sastav koji ide izravno u osminu finala natjecanja, dok bi Dinamo u slučaju osvajanja drugog mjesta išao na neku trećeplasiranu momčad iz grupne faze natjecanja u Europskoj ligi.

Dakle, situacija je sljedeća. Dinamovi potencijalni suparnici uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama mogli bi biti Olympiacos, Bačka Topola, AEK, Ajax, Glasgow Rangers, Betis, Sparta, Sturm, Rakow, Union, LASK, Panathinaikos, Maccabi Haifa, Servette, Molde ili Quarabag.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Moguć novi sraz protiv AEK-a

Nakon posljednjeg kola bit će, dakako, točno iskristalizirano protiv koga bi Modri mogli igrati jer puno je nedoumica ostalo. Primjerice iz skupine B Europske lige trećeplasirani bi mogao biti AEK ako ne izgubi u zadnjem kolu na gostovanju kod Ajaxa, dok recimo iz skupine C čak tri kluba mogu završiti na trećem mjestu, budući lider Betis ima 9 bodova, Rangers bod manje, a Sparta sedam.

Dakle, u teoriji je u šesnaestini finala moguć ponovni okršaj Dinama i AEK-a. Još se dobro navijači zagrebačkog kluba sjećaju dramatičnog ispadanja od atenskog kluba u 3. pretkolu Lige prvaka.

Po omiljenu namirnicu u Jugi se išlo kod švercera: Sada joj cijena brzo ide gore




Modri su tada u uzvratu u Ateni imali prolaz u playoff Lige prvaka sve do 92. minute budući su vodili 2:0, ali onda su primili dva gola i ostali bez šanse za plasmanom u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.