Photo: Igor Kralj/PIXSELL

DALIĆ POKAZAO ZUBE ENGLEZIMA! Novinari ga provocirali jer ne govori engleski, on im GENIJALNO odgovorio

Autor: Željka Orešković

Izbornik Dalić održao je pressicu nakon utakmice s Rusima

Hrvatska je pobijedila i Rusiju i prošla u polufinale Svjetskog prvenstva. Naravno, moralo je biti drame i sve su riješili penalima. Napetu utakmicu komentirao je izbornik Zlatko Dalić na pressici.

Vatreni će se u srijedu u 20 sati za finale boriti s Englezima i prvo pitanje bilo je upravo od njhovog novinara

“Sad ćemo se početi baviti Engleskom, dobrim i lošim stranama. Dobri su čim su u finalu. Imaju puno mladih igrača, lako su dobili Švedsku i sigurno će nam biti teško. Respektiramo ih, ali o nekim konkretnim stvarima pričat ćemo nakon analize. No koliko god imamo respekt prema svima, svjesni smo da smo jaki i ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske”, krenuo je Zlatko Dalić na presici.

Nakon toga osvrnuo se na umor igrača:

“U posljednjih šest dana odigrali smo dvaput po 120 minuta, puno smo se potrošili u te dvije utakmice. To će sigurno biti problem jer je utakmica protiv Engleske već za tri dana, ali napravit ćemo sve da se oporavimo. Neće nam biti lako, ali nakon prolaska u polufinale dobili smo elan i snagu i siguran sam da ćemo pronaći energiju za srijedu.”

Potvrdio je i da igrači imaju problema:

“Problema imaju svi, neki nisu spavali, neki su se umorili, neki nisu… Problem su i ta putovanja, ali stalno pronalazimo novu snagu. Do Moskve smo došli teškim putem, s puno truda i muke. Ovo nam je svima bio san. Da, u Moskvi smo, među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, zašto se čudimo tome? Pa imamo kvalitetu za to, ovdje smo zasluženo. Već sam rekao, veliki frajeri su otišli doma, ostali su ‘šljakeri’, velike i dobro organizirane momčadi.”




Nakon toga Dalića su isprovocirali engleski novinari, koji su neprestano podbadali jer ne govori na engleskom, iako im to nije nimalo smjetalo jer su odmah dobivali i prijevod. Tada im je Dalić pokazao zube:

“Možda nas niste očekivali među četiri reprezentacije svijeta, ali tu smo i dopustite da pričamo na hrvatskom jeziku, ponosni smo što smo ovdje i ponosni smo na našu zemlju!”

“Posljednje tri utakmice igrali smo s teškim protivnicima koji su svi imali sličan stil, defanziva, skok, agresija. Nije tu bilo puno igre. Ne odgovara nam to i bilo nam je jako teško. Ipak veseli me da smo se prilagodili i na taj stil igre. Jako me veseli što dolazi Engleska koja će se sigurno nadigravati što nam više odgovara.”




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.