Bergkamp: Vjerujte u Wengera, on će vam donijeti trofeje

Autor: G.R.

Arseneova filozofija nije samo igranje atraktivnog nogometa, već igranje atraktivnog nogometa s pobjedama, kaže Nizozemac.

Jedan od najboljih igrača u povijesti londonskog Arsenala, Dennis Bergkamp, u najavi večerašnjeg susreta četvrtfinala Lige prvaka između njegova bivšeg kluba i Barcelone, rekao je kako je siguran da će način rada trenera Arsenea Wengerea donijeti brojne trofeje na Emirates. Nizozemac se ne slaže s kritikama koje u zadnje vrijeme sve češće dobiva francuski strateg na klupi Topnika, da je toliko opsjednut lijepim i atraktivnim nogometom, pa često zbog toga trpi rezultat.

– Arseneova filozofija nije samo igranje atraktivnog nogometa, već igranje atraktivnog nogometa s pobjedama. U moje vrijeme smo znali da možemo pobjediti druge i osvojiti trofeje. Mi smo to radili na svoj način. Pozicijskom igrom, dodavanjima i kretanjem – izjavio je za britanski Telegraph nekadašnji napadač Arsenala. Također je istaknuo kako je ove godine pogledao mnoge Arsenalove utakmice, u kojima je klub s Emiratesa bez problema ‘bušio’ suparničke obrane, pa mu, kaže, nije jasno kako netko može pomisliti da Wengerova filozofija ne donosi pobjede.

– Samo se osvrnite na sve što je taj čovjek napravio u nogometu kroz sve ove godine. U takvog čovjek ne možeš sumnjati, možeš mu samo ukazati povjerenje – zaključio je Bergkamp, te dodao kako su za njega svi oni koji kritiziraju njegova bivšeg trenera obični ‘nevjernici’.

Što o ovoj temi misli Zlatan Ibrahimović pročitajte ovdje: Ibrahimović: Arsenal igra atraktivno, ali trofeje nisu kadri osvojiti

Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.