Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Navijač Dinama zavapio: ‘Napravite nešto za dečke u Grčkoj’, drugo ključno pitanje bez odgovora

Autor: Ivor Krapac

Puno je bilo tema na danas održanoj sjednici Skupštine Dinama, najvažnije odluke bile su s izglasanim novim Izvršnim i Nadzornim odborom kluba, a ovog puta nije se raspravljalo o Statutu kojim bi se išlo u veću demokratizaciju kluba, što traže predstavnici navijača.

Nakon završetka sjednice Skupštine, njezini novi članovi iz redova navijača nisu se pred kamerama izjasnili kako dalje dok se traži novi Statut, ističući tek da će se o tome oglasiti priopćenjem za javnost.

Ključno pitanje za put kojim bi Dinamo trebao krenuti dalje je, tako, ostalo bez odgovora. Za sada, nema Statuta, a nema niti većeg broja predstavnika navijača u novom Izvršnom i Nadzornom odboru, što su tražili, ali predsjednik Dinama Mirko Barišić nije prihvatio njihove ‘kvote’ u dva važna klupska tijela.

Što čeka klub?

Novi Statut će se čekati, a uime navijača, Domagoj Novosel, jedan od povjerenika na Skupštini iz njihovih redova, istaknuo je da ta borba ide dalje.

“Pokazali smo dobru volju, borimo se za Statut da nam se ne bi opet dogodila blokada”, rekao je Novosel o borbi navijača koja se nastavlja.

Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Jedna od tema bila je povezana i s navijačima koji su iza rešetaka u Grčkoj, pod optužbom za sudjelovanje u neredima u Ateni u kojima je tragična posljedica bila smrt navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Igor Kalabek, još jedan povjerenik na Skupštini iz redova navijača,  pozvao je da se pomogne BBB-ovcima u Grčkoj.




“Imamo 100 ljudi u zatvoru, možete preko države i pravnih lijekova tražiti zaštitu naših dečki. Dogodilo se zlo, ali ne zaslužuju ovakav tretman. Treba im pomoći kroz razne kanale”, rekao je Kalabek.

Za Dalića će to biti veliki uteg, s ovakvom situacijom nije se susreo na čelu Vatrenih




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.