Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Drama u Hajduku: Smijenili su ga, gotovo je, više nema natrag

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Hajduk je zaredao četiri poraza zaredom te ostao bez naslova u Kupu i prvenstvu. Sve je kulminiralo sinoćnjim porazom od Rijeke na Rujevici.

Nadzorni odbor Hajduka smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića. Ova je odluka došla nakon serije loših rezultata. Hajduk je zaredao četiri poraza zaredom te ostao bez naslova u Kupu i prvenstvu. Sve je kulminiralo sinoćnjim porazom od Rijeke na Rujevici.

Upali su Bijeli u crnu seriju iz koje nije bilo izlaza, na kraju je cijenu platio ovoga puta predsjednik. Obično su cijenu plaćali treneri, sad je konačno, kako se komentira na jugu, “odzvonilo” i predsjedniku…

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Ostali bez naslova

Jakobušić je predsjednik Hajduka od studenoga 2020. godine, a imao je jako ambiciozne planove. Nažalost po navijače, i ove su sezone ostali bez toliko željenog naslova prvaka Hrvatske.

Hajduk je poražen od Rijeke i tako se još više udaljio od trona, na kojem je prezimio: “Bila je to tvrda utakmica, a Rijeka je bolje ušla u drugo poluvrijeme. Nažalost, primili smo jako jeftin gol, poslije smo imali veliku šansu preko Ristovskog i naša kriza se nastavlja. Što dalje? Trener obično prvi preuzima odgovornost, igrače treba štititi. Vidjet ćemo kako dalje na ljeto – komentirao je Karoglan za MaxSport.

Iduća utakmica za Hajduk je protiv Osijeka na Poljudu. Karoglan ne razmišlja tako daleko… “Ne bih to sada komentirao. Trebamo svi zajedno sjesti i vidjeti kako dalje.”

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Nema rezultata i točka

Što je pošlo krivo? Hajduk – Lokomotiva 1:2, Hajduk – Dinamo 0:1, Hajduk – Dinamo 0:1 (Kup), Rijeka – Hajduk 1:0. Četiri poraza u nizu, samo jedan zabijeni gol. Splićani su u 23 dana u vjetar bacili ono što su, kako je predsjednik Lukša Jakobušić u nekoliko navrata podvlačio, mukotrpno slagali više od tri godine.




Na kraju je upravo on platio cijenu. Hajdukov Nadzorni odbor hitno je reagirao, možda je Jakobušić imao neke sjajno napravljene stvari iza sebe, ali nije donio ključnu stvar – rezultat. S tri puta manjim proračunom Rijeka je ispred čak 10 bodova. I još igra i finale Kupa. Neobranjivo!

Navodno će funkciju vd predsjednika obavljati članica uprave za Marketing Marinka Akrap. Kako je ovu momčad skupa s predsjednikom slagao direktor Mindaugas Nikoličius, nije nemoguće da i on dobije cipelu…




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.