Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamu tako nešto nije uspjelo punih 13 godina, Jakirović otkrio: ‘Planiramo nabaviti kubanke’

Autor: K.I.

Nogometaši Dinama imaju priliku prvi put od 2011. godine osvojiti trostruku krunu. Ranije su osigurali naslov u Superkupu i hrvatskom prvenstvu, a u srijedu im se na Rujevici (utakmica počinje u 18 sati) ukazuje prilika za osvajanje Hrvatskog kupa.

Na putu do trofeja Dinamu stoji Rijeka koja ih ove sezone još nije pobijedila. U prvoj finalnoj utakmici Kupa u Maksimiru prije tjedan dana završilo je 0:0, a Modri se nadaju da će uspjeti ponoviti pobjedu s Rujevice kao nedavno u utakmici hrvatskog prvenstva. Tada je Dinamo slavio s 2:1. Pjaca je iz jedanaesterca donio vodstvo Rijeci, da bi Petković i Hoxha zabili za preokret.

“To je baš pravo finale, više nema kalkulacija, neće biti iznenađenja. Jako se dobro poznajemo, odlučit će raspoloženje na dan utakmice. Malo smo se osvježili, svi su nam na dispoziciji, napravit ćemo sve da osvojimo Kup. Bit će zahtjevno kao i svaka utakmica na Rujevici, a prvi cilj nam je zabiti gol”, najavio je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

‘Kubanke’ su u planu

Upitan o pristupu Dinama, Jakirović je rekao: “Nismo se još odlučili. Imamo te dvije varijante i vodimo se raspoloženjem igrača. Ali odlučit ćemo se na ofenzivniju varijantu ovaj put. Očekujem da će nas Rijeka pokušati stisnuti, što iziskuje i određeni rizik s njihove strane. Imamo i mi svoj plan.”

Dinamovom treneru novinari su naglasili da njegova momčad ima priliku stići do trostruke krune, što im nije uspjelo punih 13 godina. “Naglašavao sam stalno da je sezona jedan maraton i na kraju je izašao onaj tko je najjači u glavi i tko se može nositi sa svim očekivanjima. Kad se sjetim da smo 3. prosinca imali 12 bodova manje od Hajduka i išli smo u Koprivnicu gdje je teren bio zaleđen. Radili smo u jako teškim uvjetima. A osvajanje Kupa bila bi ‘točka na i‘ ove sezone.”

Nakon utakmice protiv Rudeša u nedjelju na Maksimiru pripremaju veliku feštu. Upitan je Jakirović hoće li poput Realovog trenera Carla Ancelottija zapaliti kubansku cigaru ili sprema nešto drugo? “Imamo neke planove dobaviti kubanke, ali ne bih se uspoređivao s Ancelottijem baš. On je imao i sunčane naočale, ali oni su po danu slavili, malo bi bilo glupo da ih i ja imam po noći, reći će ljudi da sam lud. Dat ćemo si sigurno oduška, moj stručni stožer više nego ja.”

Bivšeg dečka su joj pronašli mrtvog, a ona je iznenadila sve i pala u zagrljaj oženjenom muškarcu







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.