Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Armada po noći upala u Zagreb i ostavila jasnu poruku ispred Maksimira

Autor: K.I.

Dva kola prije kraja sezone u SuperSport HNL-u nogometaši Dinama osigurali su naslov hrvatskog prvaka, a sada Modri žele i do dvostruke krune osvajanjem naslova u Hrvatskom kupu.

Na putu do naslova stajat će im Rijeka, a ove godine finale se igra na dvije utakmice. Prvi susret igra se u srijedu na Maksimiru od 19 sati, dok je uzvratna utakmica tjedan dana kasnije na Rujevici.

Uoči prve utakmice navijači riječkog kluba ostavili su poruku u neposrednoj blizini Maksimira, a za vjerovati je da su to učinili pod okriljem mraka. ‘Ono riječko je i ove godine”, stoji na poruci Armade uz jasnu aluziju da će Rijeka osvojiti trofej Rabuzinovog sunca.

Rijeka bez pobjede protiv Modrih

Rijeka je naslov u Hrvatskom kupu dosad osvajala šest puta, a posljednji put u sezoni 2019/20. Tada su do titule stigli pobijedivši u finalu Lokomotivu s minimalnih 1:0.




Dinamo je pak naslov pobjednika Hrvatskog kupa osvajao rekordnih 16 puta, a posljednji put sezone 2020/21. Tada su u utakmici za naslov odigranoj u Velikoj Gorici pobijedili Istru 6:3.

Ove sezone Rijeka i Dinamo su međusobno igrali četiri puta, a Modri su upisali su tri pobjede uz jedan neodlučeni ishod. Posljednju međusobnu utakmicu odigrali su 5. svibnja na Rujevici, a tada je Dinamo golovima Brune Petkovića i Arbera Hoxhe slavio s 2:1.

Modrić je donio odluku koju iščekuje cijela Hrvatska: ‘Luka je odlučio’




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.