Ilustracija, Foto: Unsplash

Misteriozni počinitelj mjesecima bušio autogume: Policija se šokirala kad ga je snimila kamerom

Autor: Zlatko Govedić

Gradić Vastogirardi sa 600 stanovnika (pokrajina Isernia, regija Molise) na jugu Italije konačno je riješio misterij niza bušenja automobilskih guma tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Sve je počelo u srpnju kada su građani otkrili prvu namjernom probušenu gumu u mnogo godina.

Vlasnik automobila parkiranog na Trgu Giusta Girardija uočio je probušenu gumu i pozvao karabinijere. Istragom okolnog područja nisu identificirani nikakvi osumnjičenici.

Ima 13 godina, a već piše doktorat iz kvantne fizike: ‘Posjetio sam Teslinu rodnu kuću jer je on moj uzor’

Bezuspješna istraga

Do kraja listopada zabilježeno je još nekoliko takvih prijava na istom trgu. Počele su kružiti glasine o svađama među susjedima, pa čak i pokušajima mafijaškog zastrašivanja, ali pravi uzrok još nije bio otkriven.

Misterij je postao važna tema u gradiću pa su karabinjeri u civilu počeli nadzirati trg, nadajući se da će uhvatiti krivca na djelu.




Međutim, njihov pokušaj rješavanja misterija bio je bezuspješan jer više nije prijavljeno probijenih guma.

Karabinjeri su naposljetku postavili nadzorne kamere na trgu. Za samo nekoliko dana konačno su uhvatili krivca – posve neočekivanog.

Screenshot/X

Misteriozni počinitelj

Ispostavilo se da je gume bušio pas Billy, čija je vlasnica i sama jedna od oštećenika.




Pas je uhvaćen na kameri kako gricka gumu i prednji branik automobila, a njegova vlasnica priznala je da on već neko vrijeme pati od gingivitisa (upalu desni), dodajući da nije znala za njegove noćne pustolovine.

Bez obzira na sve, žena će sada morati nadoknaditi štetu svim oštećenim vlasnicima automobila.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.