Screenshot/Youtube

Magnetom upecao sef na dnu jezera: Kada ga je otvorio potpuno se zaprepastio

Autor: Zlatko Govedić

U zapanjujućem otkriću, par iz New Yorka, James Kane i Barbie Agostini, izvukli su oko 100.000 dolara (oko 92.000 eura) u gotovini iz sefa koji su izvukli dok su pecali magnetom u Corona Parku.

S pomoću neodimijskog magneta pričvršćenog na štap za pecanje, dvojac je izvukao stari sef iz dubina jezera. Iako se u početku činio kao još jedan rutinski pronalazak, ovaj je sef priredio veliko iznenađenje.

“Pronašli smo mnogo sefova prije. To je upravo ono što lovac magnetom radi”, tvrdi Kane i dodaje da su njihovi uobičajeni nalazi obično prazni ili sadrže ostatke gotovine. Međutim, ovaj je sef bio drukčiji.

‘Oduvijek sam to sanjao’

Pošto su ga otvorili, otkrili su dvije velike hrpe novčanica od sto dolara u plastičnim vrećicama. U početku skeptična, Agostini je bila zapanjena kada je vidjela novac, priznajući da se “izgubila” nakon što je shvatila.




Nažalost, voda je prodrla u vrećice i oštetila novčanice. Unatoč tome, par se nada da bi Američki ured za graviranje i tisak (BEP) mogao otkupiti njihov novac. Prema web stranici BEP-a, ako je više od 50 posto valute moguće identificirati, zakoniti imatelj može dobiti otkup u punoj vrijednosti.

Kane, koji je oduvijek sanjao o tome da postane lovac na blago, tijekom pandemije s Agostini se počeo baviti pecanjem magnetom. Čak su napravili i YouTube kanal “Let’s Get Magnetic” na kojem prikazuju svoja otkrića iz raznih voda New Yorka.

Njihova nedavna otkrića uključuju satove, nakit, stare žetone njujorške podzemne željeznice, pa čak i mali pištolj.




Najteži motocikl na svijetu ima pet tona i tenkovski motor: Pogledajte ga na djelu

‘Pa… čestitamo’

Svjestan mogućih pravnih implikacija svojih nalaza, par rutinski obavještava policiju kada naiđe na predmete koji bi mogli biti povezani s kriminalnim aktivnostima. U ovom slučaju, policija New Yorka istražila je sef i potvrdila da je ukraden, ali nije pronašla nikakav zločin povezan s Kaneom i Agostini.

“Nije bilo osobne iskaznice, nije bilo načina da se pronađe izvorna osoba u sefu pa su rekli – pa, čestitamo”, ispričao je Agostini.

Otkriće je privuklo značajnu pozornost službenika NYPD-a, uključujući i visoke dužnosnike, od kojih su mnogi bili zaintrigirani i uzbuđeni pronalaskom. Kane je primijetio da su čak i iskusni časnici, s 18 godina iskustva, bili zapanjeni, rekavši da “nikada nisu čuli za nešto slično”.

Dok par čeka da vidi hoće li se njihove oštećene novčanice moći otkupiti, njihov jedinstveni hobi nastavlja osvajati gledatelje i druge tragače za blagom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.