Foto: Guliver Image

Princu Harryju prijeti deportacija iz Amerike: ‘Odrekao se prava na privatnost’

Autor: Dnevno.hr/F. P.

O britanskoj monarhiji javnost u zadnje vrijeme posebno bruji. Uz činjenicu da je kralju Charlesu III dijagnosticiran karcinom nakon operacije prostate, u zdravstvenim problemima našla se i vojvotkinja od Cambridgea, princeza Kate, kojoj je također dijagnosticiran karcinom te koja se podvrgnula liječenju.

No sada se u novim problemima našao i po mnogima malo problematičniji princ, Harry. On sa suprugom Meghan Markle i sinom Archiejem posljednjih nekoliko godina živi u Americi, kamo su otišli nakon ‘izlaska’ iz kraljevske obitelji. No kako stvari stoje, princu Harryju prijeti deportacija iz zemlje koju zove domom.

O problemima u kojima se našao već se pisalo u medijima. Sve je započelo nakon što je organizacija ‘The Heritage Foundation’ od dužnosnika u Washingtonu tražila podatke o prinčevoj prijavi za američku vizu. Podatke nisu htjeli objaviti radi zaštite privatnosti, no agencija smatra kako se princ odrekao bilo kakvih prava na privatnost.

Foto: Guliver Image

Tu u priču ulaze njegovi memoari ‘Rezerva’. U njima je princ govorio o svojim iskustvima sa nekolicinom supstanci, te kako je sa 17 godina prvi put probao kokain. Uz to je konzumirao i marihuanu, ‘čarobne gljive’ te druge psihodelike kao što je napitak ayahuasca, za što mnogi smatraju da nije niti naveo kada je zatražio američku vizu.

Umrla jedna od najvećih modnih ikona: Njegovo naslijeđe upisano je u povijest

Upravo to je iza čitave istrage The Heritage Foundationa. Iz nje pokušavaju saznati je li princ Harry zaista prešutio konzumaciju opijata, za što smatraju da bi i javnost imala pravo znati. Njegove navode u knjizi smatraju kao odricanje prava na privatnost, no laganje ne znači da mu se viza automatski odbija.




Međutim, naravno kako postoji kazna u slučaju da se sazna da je naveo neistinite podatke. Američki zakon u tom slučaju predvidio je kazne koje prema mnogima mogu biti jednake odbijanju vize. Ako je princ Harry zaista lagao, prijeti mu deportacija iz Amerike, kao i gubitak mogućnosti dobivanja američkog državljanstva.




Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.