Pinterest

NEOBIČNA KOMBINACIJA! Oduševit će vas kukuruzna sarma s vrhnjem

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ako volite pravu sarmu, ova će biti nešto poput njezine “šašave rođakinje”.

Sastojci:

  • 12 većih listova lipe
  • 25 dag brašna od bijelog kukuruza
  • 2 dl jogurta
  • 4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
  • ulje
  • maslac
  • sol
  • papar

Priprema:

Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite.

Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka.

Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice.

Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta.




Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.