Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NEOBIČNA KOMBINACIJA! Oduševit će vas kukuruzna sarma s vrhnjem
Ako volite pravu sarmu, ova će biti nešto poput njezine “šašave rođakinje”.
Sastojci:
- 12 većih listova lipe
- 25 dag brašna od bijelog kukuruza
- 2 dl jogurta
- 4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
- ulje
- maslac
- sol
- papar
Priprema:
Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite.
Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka.
Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice.
Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta.
Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.