7dnevno

KUHANA GOVEDINA: Domaće jelo kojemu se uvijek vraćamo, neovisno o godišnjem dobu

Autor: 7dnevno

Meso će se topiti u ustima.

Sastojci:

1 kg govedine ili junetine

sol

crni papar u zrnu

1-2 mrkve

1 korijen peršina




30 g celerova korijena

1 mali poriluk

1 glavica luka




2 češnja češnjaka

1 list lovora

vlasac

muškatni oraščić cijeli

1 žlica Vegete

Priprema:

Meso stavite kuhati u slanu kipuću vodu. Kada voda ponovno zakipi, skinite s površine pjenu i smanjite temperaturu tako da se meso lagano kuha. U međuvremenu očistite mrkvu, peršin, celer, poriluk, luk i sve narežite na veće komade. Povrće i češnjak dodajte u juhu s lovorovim listom, paprom i Vegetom. Malo posolite i dalje kuhajte na laganoj vatri sat i pol do dva sata. Kad meso omekša, izvadite ga, a juhu procijedite i začinite ribanim muškatnim oraščićem.

Kuhano meso narežite na ploške, rasporedite ga na ugrijani tanjur, prelijte s malo juhe i pospite narezanim vlascem. Ovako pripremljenu kuhanu govedinu dopunite raznim prilozima – kuhanim povrćem (mrkvom, prokulicom, porilukom), restanim krumpirom i umakom od hrena.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.