Screenshot

Izgubio živce nakon glasanja: ‘Ljudi, pa Srbi nama 12 bodova, a što uradismo’

Autor: F.F

Suprotno svim očekivanjima i najavama kladionica, švicarski izvođač Nemo s pjesmom “The code” osvojio je ovogodišnji Eurosong, dok je naš Marko Purišić, poznat kao Baby Lasagna, zauzeo drugo mjesto s ukupno 541 bodom. Hrvatski predstavnik dobio je najbolje ocjene od publike, ali je na kraju presudio žiri. Međutim, mnogi fanovi Eurosonga nisu zadovoljni tim rezultatom i izražavaju nezadovoljstvo.

Švicarska je pobjednica Eurosonga, a Hrvatska je druga. Švicarska je na kraju imala ukupno 591 bod, a Hrvatska tek malo manje – 547. Najviše bodova žirija dobila je Švicarska, a 12 bodova Hrvatskoj su dali Cipar i Srbija. Slovenci su nam dali samo 6 bodova, Albanci 3. Hrvatski žiri Portugalu je dao 12 bodova, oni nama – 0.

Hrvatska publika je pak Srbiji dala 12 bodova, isto kao i srpska publika Hrvatskoj. Baby Lasagna ostvario je najbolji hrvatski rezultat na Eurosongu od samostalnosti.

Foto: Guliver Image/AP Photo/Martin Meissner

Žestoko kritizirao Hrvate

Maksimalnih 12 glasova publike Hrvatska je dobila od čak devet država, što je u velikom nesrazmjeru s glasovima žirija gdje je ”maksimalac” Lasagna osvojio tek od Srbije i Cipra, a od brojnih država nije dobio niti jedan glas. Publika mu je naklona bila ponovno u Srbiji, a 12 bodova još je dobio od: Albanije, Austrije, Azerbejdžana, Danske, Islanda, Irske, Norveške te Slovenije.

Skandal nakon krađe protiv Hrvatske: Eurosong zabranio komentare zbog bijesa fanova, to nije sve

Kako to inače biva nakon Eurovizije, često se gleda tko je kome dao koliko bodova. Dok je nama Srbija dala maksimalnih 12 bodova, mi smo susjedima dali tek – tri. Ta je činjenica razljutila hrvatskog influencera Vanju Fotovića, koji je smatrao da je Hrvatska trebala “nagraditi” Srbiju.




“Mi Hrvati smo neviđene pi**e koje su Srbima dale tri boda, tri boda! A nama su Srbi dali 12 bodova! 12 bodova su nam dali! Mi smo pi**e neviđene, to ću vam ja reći, pa kome paše, paše, kome krivo, krivo!”, rekao je Vanja.

@vanjafotovic♬ original sound – Vanja Fotovic


Hrvatska na Eurosongu sudjeluje od 1993. godine. U međuvremenu, HRT je dvije godine pauzirao s Eurosongom, pa Hrvatske na Euroviziji nije bilo 2014. i 2015. godine. Najbolji rezultat, osim Baby Lasagne, ostvarile su Doris Dragović 1999. godine i Maja Blagdan 1996. godine kada su obje osvojile četvrto mjesto.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.